Tuomo Timonen

tuomoEurooppapatenttiasiamies, osakas

mobile +358 50 501 2363
etunimi.sukunimi@espatent.fi

ICT
Fysiikka
Mekaniikka
Helsinki
Tampere

 

 

 

 

Mittaustekniikka muodostaa teknisen osaamiseni pohjan. Patenttialalla työskentelyn aloitin 2003 tutkijana Euroopan Patenttivirastossa Optiikan ja Mittaustekniikan alueella ja vuodesta 2011 olen työskennellyt patenttiasiamiehenä. Osaamisalueisiini kuuluvat mm. telekommunikaatio, optiikka, ICT ja mekaniikka. Asiantuntemuksellani pystyn yhtä hyvin takaamaan vahvan suojan keksinnöille kuin kaatamaan väärin perustein myönnettyjä immateriaalioikeuksia.

Parasta patenttiasiamiehen työssä on monipuolisuus. Pääsen suojaamaan hienoja innovaatioita yhteistyössä keksijöiden kanssa ja näkemään niiden kehittyvän patenttihakemuksiksi ja patenteiksi. Usein pääsen myös kunnolla taistelemaan asiakkaan puolesta. Toisaalta, on varsin tyydyttävää puolustaa asiakasta kilpailijoiden IPR-oikeuksia vastaan.

Olen luonteeltani kilpailuhenkinen, joten väite- ja oikeuskäsittelyt ovat minulle tärkeitä. Asiakkaan asiasta tulee nopeasti omani, kun suorastaan uppoudun käsiteltävään tapaukseen.