Sampsa Söderholm

sampsaEurooppapatenttiasiamies, perustajaosakas

mobile +358 40 728 7840
etunimi.sukunimi@espatent.fi

ICT
Fysiikka
Mekaniikka
Helsinki
Lappeenranta

 

 

 

 

Keksinnön polku ideasta patentiksi on pitkä ja haastava. Vielä haastavampaa on saatujen suojaoikeuksien menestyksellinen hyödyntäminen. Samoista lähtökohdista voi päästä moniin eri lopputuloksiin. Tarkkuuden ja asioiden oikein ymmärtämisen lisäksi usein ratkaisevaa on tapa, jolla asiat esitetään.

Suurinta mielihyvää työssä minulle tuottaa onnistuminen asiakkaalle tärkeässä asiassa. Viisitoistavuotiseen työhistoriaani patenttiasiamiehenä on mahtunut toinen toistaan upeampia kokemuksia, joissa on taisteltu tiukoissa paikoissa, mutta selvitty aina voittajina.

Tähänastiset toimeksiantoni ovat koskeneet mm. tietoliikennetekniikkaa, nanotekniikkaa, vedenpuhdistusta, ilmanvaihtokoneita, voimalaitoksia, kemian laitetekniikkaa, paperi- ja selluteollisuutta, kumiteollisuutta, epäorgaanisen kemian menetelmiä, maataloutta ja mekaanisia koneita.