Samu Lamberg

samuEurooppapatenttiasiamies, perustajaosakas

mobile +358 40 772 0899
etunimi.sukunimi@espatent.fi

ICT
Fysiikka
Mekaniikka
Helsinki

 

 

 

 

Patentointi on tämän ajan tapa pyrkiä reilusti jakaa tuotekehityksen hyödyt. Keksintöjä voi ja pitääkin julkaista teknisen kehityksen ja ihmiskunnan hyvinvoinnin edistämiseksi. Patenttioikeus kieltää toisia (kaupallisesti) käyttämästä joitain tekniikoita on sidottu piiriin, jossa patentoija on julkaissut jotain teknisesti hyödyllistä, eli uutta ja keksinnöllistä. Järjestelmä onneksi tarvitsee kaltaisiamme ihmisiä: halukkaita oppimaan lisää alati lisääntyvistä tekniikan ihmeistä ja osallistumaan sen vaativan päätöksenteon toteuttamiseen, jossa määritellään kuka saa teollisoikeuksia ja missä määrin. Jokainen keksintö on lähtökohtaisesti ainutkertainen ja kaikista muista poikkeava. Silti jokainen keksintö on reilusti arvioitava yhteisin perustein laillisten odotusten turvaamiseksi, eli sekä patentoijan että muiden takia.

Olen etuoikeutettu, kun saan työskennellä tällaisella mahtavalla hiekkalaatikolla. Suurin ilo työssäni on uuden opin saaminen ja jakaminen työssä toisten ihmisten kanssa, olivatpa he kollegoitani, asiakkaita tai patenttivirastojen tutkijoita, kautta maailman. Yhä uudelleen parhaita tuloksia luo yhteistyö, joka yhdistää erilaisten ihmisten erilaiset ideat ja tiedot.